Blog - Vliegen met uw hond en Brussels Airlines - Reisbench.nl

Vliegen met uw hond en Brussels Airlines

  • Geplaatst op
  • Door Mark
  • 0

Vliegen met uw hond en Brussels Airlines

Brussels Airlines

 

U en uw hond willen met Brussels Airlines reizen. Aan welke voorwaarden moet u voldoen.

Wij zetten alles even kort op een rijtje voor u.

 

Dieren in de cabine

Reizen met uw huisdier in de cabine met Brussels Airlines is mogelijk maar is afhankelijk van de beschikbaarheid en moet tijdens de boeking aangevraagd en betaald worden. De kosten die in rekening worden gebracht zijn â‚¬50 per enkele vlucht binnen Europa en â‚¬70 per enkele vlucht voor intercontinentale vluchten (december 2018). Deze prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen.

In de cabine worden er maximaal 2 tassen toegelaten meer dan 2 tassen kunnen worden toegelaten indien deze zich niet bij elkaar bevinden. Om de beschikbaarheid na te kijken voor de vlucht kunt u contact opnemen met het Service Centre van Brussels Airlines.

 

Dieren die worden toegelaten in de cabine

Wat betreft kleine huisdieren worden alleen honden en katten toegelaten die inclusief reistas (die onder de stoel voor de passagier past) niet meer dan 8kg wegen. Wat betreft assistentiedieren worden alleen blindengeleidehonden begeleidingshonden voor doven of slechthorende en assistentiehonden toegelaten. Deze mogen gratis meereizen in de cabine zonder beperkingen op gewicht en grootte.

Let op! Vogels vissen konijnen en knaagdieren zijn niet toegestaan in de passagierscabine van Brussels Airlines vluchten. Deze dieren mogen alleen als cargo vervoerd worden.

Brussels Airlines accepteert geen huisdieren in de cabine of in het ruim voor vluchten naar het Verenigd Koninkrijk. Alleen katten honden en fretten zijn toegestaan op de vluchten van Brussels Airlines naar Londen Heathrow onder het UK Pet Travel Scheme als deze als cargo getransporteerd worden. De eigenaar van het huisdier is verantwoordelijk voor het naleven van alle regels waaraan het huisdier moet voldoen om het Verenigd Koninkrijk te mogen betreden onder het UK Pet Travel Scheme. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: [email protected]

Wandelwagens voor huisdieren moeten ingecheckt worden als onderdeel van uw bagage en kan niet worden vervoerd als handbagage. Wanneer de wandelwagen de gratis toegelaten bagage overschrijdt zijn de tarieven voor extra bagage van toepassing. Je moet de wandelwagen laten inchecken en laten opbergen in het ruim je mag de wandelwagen niet gebruiken in de luchthaven.

 

Toelatingsvoorwaarden

Het dier:
- Moet schoon gezond

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »